ΑΙΦΕΛ

 

Πόσοι γνωρίζουν ότι πίσω από το διασημότερο μνημείο της Γαλλίας κρύβεται ένας απαγορευμένος έρωτας;

 Ένα ρομαντικό δράμα εποχής, που αποκαλύπτει την άγνωστη ιστορία που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατασκευή του Πύργου του Άιφελ. Με πρωταγωνιστή, έναν από τους κορυφαίους Γάλλους ηθοποιούς, τον Ρομέν Ντουρί, στον ομώνυμο ρόλο και δίπλα του την ανερχόμενη Έμα Μάκι του «Sex Education» και του «Έγκλημα στο Νείλο», η ταινία του Μαρτίν Μπουρμπουλόν είναι ένας «φόρος τιμής» στον άνθρωπο που άλλαξε για πάντα τον παριζιάνικο ουρανό.

Σεπτέμβριος 1886. Ένα χρόνο πριν, το Μνημείο Ουάσινγκτον ανακηρύχθηκε το ψηλότερο κτίριο του κόσμου και η γαλλική κυβέρνηση πιέζει τον διάσημο μηχανικό Γουστάβο Άιφελ να δημιουργήσει κάτι πιο θεαματικό για την Παγκόσμια Έκθεση του 1889, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Παρίσι. Εκείνος έχει μόλις ολοκληρώσει τη συμβολή του στην ανέγερση του Αγάλματος της Ελευθερίας και προτιμά να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό του μετρό της πόλης. Όμως, όλα θα αλλάξουν όταν συναντήσει και πάλι την Αντριέν, μια μυστηριώδη γυναίκα από το παρελθόν του. Το μεταξύ τους πάθος θα φουντώσει ξανά, εμπνέοντάς τον Άιφελ στην πραγματοποίηση ενός παράτολμου εγχειρήματος. Ένα πάθος που απειλεί να καταστρέψει τις ζωές και των δυο, καθώς και την ίδια την κατασκευή του Πύργου.

.

Μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές παραγωγές της χρονιάς, το ΑΪΦΕΛ αφηγείται την αληθινή ιστορία του ομώνυμου Πύργου – τον οποίο τώρα μπορεί να βλέπουμε σαν αναπόσπαστο κομμάτι του παριζιάνικου τοπίου, την εποχή εκείνη, όμως, ήταν ένα άκρως αμφιλεγόμενο ζήτημα για τους Παριζιάνους. Ενώ βλέπουμε τη σταδιακή, εντυπωσιακή ανέγερσή του, γινόμαστε μάρτυρες και της συναρπαστικής διαφωνίας που προκάλεσε το τεράστιο αυτό οικοδόμημα των 300 μέτρων, “το μεταλλικό όνειρο” όπως αποκαλούνταν

 

 

Sorry! Check Again Later

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!: Η κράτηση του εισιτηρίου σας ισχύει μέχρι 30 λεπτά πριν την έναρξη της ταινίας.

ΣΙΝΕΜΑ

CINE VALIA SUMMER

Προβολές

    ΣΙΝΕΜΑ

    Share This Event
    ADD TO YOUR CALENDAR

    Τίτλος

    Go to Top